Kronika Slovenského štátu 1941 - 1943 / Najlacnejšie knihy
Kronika Slovenského štátu 1941 - 1943

Kód: 33274052

Kronika Slovenského štátu 1941 - 1943

Autor Ľudovít Hallon

Búrlivý príbeh prvého samostatného štátu Slovákov pokračuje na stranách druhej časti priekopníckej publikácie. Kronika Slovenského štátu 1941 - 1943 nadväzuje na prvý diel v momente, ktorý bol pre krajinu prelomový - v deň napadnu ... celý popis

28.77

Bežne: 37.42 €

Ušetríte 8.65 €


Skladom u dodávateľa
Odosielame do 2 dní
Pridať medzi želanie

Mohlo by sa vám tiež páčiť

Darujte túto knihu ešte dnes
  1. Objednajte knihu a vyberte Zaslať ako darček.
  2. Obratom obdržíte darovací poukaz na knihu, ktorý môžete ihneď odovzdať obdarovanému.
  3. Knihu zašleme na adresu obdarovaného, o nič sa nestaráte.

Viac informácií

Viac informácií o knihe Kronika Slovenského štátu 1941 - 1943

Nákupom získate 73 bodov

Anotácia knihy

Búrlivý príbeh prvého samostatného štátu Slovákov pokračuje na stranách druhej časti priekopníckej publikácie. Kronika Slovenského štátu 1941 - 1943 nadväzuje na prvý diel v momente, ktorý bol pre krajinu prelomový - v deň napadnutia Sovietskeho zväzu po boku hitlerovského Nemecka.

Kolektív autorov z Historického ústavu SAV pod vedením PhDr. Ľudovíta Hallona, DrSc. v spolupráci s Vojenským historickým ústavom a Ottovým nakladateľstvom opäť priam sprítomňuje toto obdobie prostredníctvom chronologicky sa odvíjajúceho sledu udalostí. Autori hesiel takmer deň za dňom skladajú mozaiku jednotlivých oblastí života slovenskej spoločnosti a sprevádzajú ich bohatým obrazovým materiálom a mapami. Odborne a s maximálnou mierou objektivity, ale zároveň čitateľsky prístupne a zrozumiteľne kniha približuje vývoj medzinárodného postavenia Slovenska od 22. júna 1941 do podpísania Vianočnej dohody v roku 1943 a s ním zviazané pôsobenie slovenských vojsk na východnom fronte. Stanete sa svedkami prehlbujúcej sa závislosti štátu od Nemecka, očividných i zákulisných korektúr politického systému a ideológie režimu, problémov vojnového hospodárstva, budovania infraštruktúry, činnosti bezpečnostných a represívnych zložiek, prenasledovania politických odporcov, aktivít domáceho aj zahraničného odboja, ale najmä bezprecedentnej perzekúcie etnických a náboženských skupín, ktorá vyvrcholila deportáciami židovského obyvateľstva. Vykreslenie sociálnych pomerov, životnej úrovne a zdravotníctva, kultúry, školstva, vedy a umenia, športu, módy a iných aktivít dodáva panoráme každodenného života ľudský rozmer. Hlavnú textovú líniu znovu heslovito dopĺňa chronologický prehľad udalostí aj s načrtnutím diania na medzinárodnopolitickej scéne.

Projekt kroniky bude mať svoje ďalšie pokračovanie v pripravovanej záverečnej časti, ktorá zmapuje obdobie súmraku štátu v rokoch 1943 - 1945.

Parametre knihy

Zaradenie knihy Knihy po česky Populárně naučná pro dospělé Dějiny a fakta Dějiny států

28.77

Obľúbené z iného súdka



Osobný odber Bratislava a 2642 dalších

Copyright ©2008-24 najlacnejsie-knihy.sk Všetky práva vyhradenéSúkromieCookies


Môj účet: Prihlásiť sa
Všetky knihy sveta na jednom mieste. Navyše za skvelé ceny.

Nákupný košík ( prázdny )

Vyzdvihnutie v Zásielkovni
zadarmo nad 59,99 €.

Nachádzate sa: