Medicína výživy / Najlacnejšie knihy
Medicína výživy

Kód: 37331072

Medicína výživy

Autor MUDr. Boris Bajer, PhD

Informačný chaos je fenomén súčasnej doby. Tak, ako obezita. Rady, ako sa stravovať, ako diétovať, čo jesť, čo nejesť, čo piť či nepiť, “zaručené”informácie o tom, ako hladovať, detoxovať, čistiť telo... Neodborné rady však môžu b ... celý popis


Momentálne nedostupné

Informovať o naskladnení

Pridať medzi želanie

Mohlo by sa vám tiež páčiť

Informovať o naskladnení knihy

Informovať o naskladnení knihy


Súhlas - Odoslaním žiadosti vyjadrujem Súhlas so spracovaním osobných údajov na marketingové účely.

Zašleme vám správu akonáhle knihu naskladníme

Zadajte do formulára e-mailovú adresu a akonáhle knihu naskladníme, zašleme vám o tom správu. Postrážime všetko za vás.

Viac informácií o knihe Medicína výživy

Anotácia knihy

Informačný chaos je fenomén súčasnej doby. Tak, ako obezita. Rady, ako sa stravovať, ako diétovať, čo jesť, čo nejesť, čo piť či nepiť, “zaručené”informácie o tom, ako hladovať, detoxovať, čistiť telo... Neodborné rady však môžu byť zdraviu škodlivé. Preto vznikla táto kniha. MEDICÍNA VÝŽIVY, ktorú napísal MUDr. Boris Bajer, PhD.

Volám sa Boris Bajer, som absolvent medicíny a pracoval som vo vede a výskume, ktorý sa venoval výžive, pohybu a životospráve. Sám som si v minulosti prešiel obdobím obezity, poruchami príjmu potravy, diétami, psychickým trápením. Časom sa však svet výživy, správna životospráva a pomoc druhým s rovnakými problémami stali mojim životným poslaním. Ako lekár, fyziológ a výživový špecialista som sa rozhodol všetky svoje poznatky zosumarizovať do jednej – na slovenskom trhu NAJKOMPLEXNEJŠEJ knihy MEDICÍNA VÝŽIVY. Tá krok po kroku vysvetľuje základy, ale aj najnovšie informácie zo sveta výživy, životosprávy a diét.

Komplikované? Vôbec nie!

Knihu som písal dva roky a písal som ju tak, aby ju pochopil naozaj KAŽDÝ. Vysvetľujem v nej odbornú tematiku ľudskou rečou, prinášam v nej aj môj osobný príbeh, no zároveň skúsenosti z mojej lekárskej a odbornej praxe. Konzultoval som ju s najvýznamnejšími osobnosťami zo sveta výživy, životosprávy a fitness u nás: doc. RNDr. Viktorom Bielikom, PhD., Mgr. Marošom Molnárom a Mgr. Michalom Paleníkom. Za ich úsilie a snahu priniesť vám unikátnu knihu im aj touto cestou ešte raz ďakujem! Aj oni sú dôkazom toho, že táto kniha je súhrou tých najlepších rád.

ČO V KNIHE NÁJDETE?

Odborné, osobné a citlivé témy. Smutné príbehy, ale aj úsmevné historky. Odpovede na stovky otázok pre začiatočníkov i pokročilých, ktoré sú navyše vedecky podložené a spracované do jazyka, ktorému porozumie KAŽDÝ. Kniha sa skladá z troch častí a dovedna 30 kapitol. Každá z nich sa začína (často) zábavnou story buď z môjho detsva, neskoršieho života, či z praxe výživového špecialistu. Na to vždy nadväzuje téma z výživy a životosprávy, ktorú následne bližšie rozoberám.

Aké časti v knihe nájdete:


Základy výživy
Ostatné súčasti životosprávy a zdravia
Diéty, režimy, dietológia ochorení


V časti ZÁKLADY VÝŽIVY zistíš, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneš sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, poviem ti viac o energii z potravín, o všetkých živinách či pitnom režime.

V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA sa dozvieš o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém – ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie.

Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, poviem vám viac o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto a nízkosacharidových diétach. Ponúkam najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, mýtoch a novinkách vo výžive, chronických ochoreniach a prístupoch v stravovaní.

Všetky tieto odborné témy sú podané jasne a výstižne. Zároveň sú prepletané prešľapmi a zlyhaniami. Mňa samotného a množstva mojich klientov. Pretože o tom to je - o chybách. No zároveň o tom, ako ich môžeme napraviť. V závere na vás čakajú 3 kapitoly plné najchutnejších receptov :)

Parametre knihy

Obľúbené z iného súdka



Osobný odber Bratislava a 2642 dalších

Copyright ©2008-24 najlacnejsie-knihy.sk Všetky práva vyhradenéSúkromieCookies


Môj účet: Prihlásiť sa
Všetky knihy sveta na jednom mieste. Navyše za skvelé ceny.

Nákupný košík ( prázdny )

Vyzdvihnutie v Zásielkovni
zadarmo nad 59,99 €.

Nachádzate sa: