Čo to vlastne zbierame? / Najlacnejšie knihy
Čo to vlastne zbierame?

Code: 39243356

Čo to vlastne zbierame?

by Ivan Melicherčík

Nová kniha novinára a zberateľa Ivana Melicherčíka (78) ČO TO VLASTNE ZBIERAME? sa opäť zaoberá fenoménom zberateľstva umenia. Autor tak voľne nadväzuje na svoje tri predchádzajúce knihy s rovnakou témou – ZBERATEĽ, PRÍBEH BEZ ... more

26.75

RRP: 35.96 €

You save 9.21 €


In stock at our supplier
Shipping in 2 days
Add to wishlist

You might also like

Give this book as a present today
  1. Order book and choose Gift Order.
  2. We will send you book gift voucher at once. You can give it out to anyone.
  3. Book will be send to donee, nothing more to care about.

Book gift voucher sampleRead more

More about Čo to vlastne zbierame?

You get 66 loyalty points

Book synopsis

Nová kniha novinára a zberateľa Ivana Melicherčíka (78) ČO TO VLASTNE ZBIERAME? sa opäť zaoberá fenoménom zberateľstva umenia. Autor tak voľne nadväzuje na svoje tri predchádzajúce knihy s rovnakou témou – ZBERATEĽ, PRÍBEH BEZ KONCA (2018), ZBERATEĽ alebo ZMLUVA S DIABLOM (2012) a O ZBERATEĽSTVE alebo DELIRIUM COLLECTORIS (2004). Tentoraz ide o súbor krátkych postrehov, myšlienok, príbehov, úvah, kritických glos či skúseností súvisiacich so zberateľstvom, vášňou, čo si zahráva so zdravým rozumom. Sám autor zápasí s touto šťastnou a zároveň prekliatou diagnózou už bezmála polstoročie. V knihe si opäť všíma svetlé i tmavšie stránky zberateľskej vášne, píše o otáznikoch spojených s výtvarnou kritikou a dejinami umenia, o manipulácii médií, o prehnanom sebavedomí výtvarných umelcov a ich často lživom marketingu, o aktuálnom obchode s umením a podvodoch v ňom, o manipulácii médií, o boome súkromných galérií, ktorý neoslabila ani pandémia... Viac ako 250-stranová kniha o umení zbierať umenie je ilustrovaná dokumentárnymi fotografiami i reprodukciami výtvarných diel.

Jedinou dramaturgiou knihy je voľný priebeh poznámok a nápadov, tak ako si ich Ivan Melicherčík náhodne zaznamenával do notesu počas posledných troch rokov. Sú striedme, možno tematicky na prvý pohľad nesúrodé, kritické i adresné, majú humor, jednoducho sú plodom bleskového nápadu, ktorý autorovi práve preletel hlavou. Aktuálne zamyslenia bez kapitol napísalo pero novinára a zberateľa a nie teoretika umenia. O to viac budú mať bližšie k zberateľovi i čitateľovi, ktorý má rád umenie.

Book details

Book category Books in Czech Populárně naučná pro dospělé Umění Ostatní umění

26.75

Trending among others



Collection points Bratislava a 2642 dalších

Copyright ©2008-24 najlacnejsie-knihy.sk All rights reservedPrivacyCookies


Account: Log in
Všetky knihy sveta na jednom mieste. Navyše za skvelé ceny.

Shopping cart ( Empty )

For free shipping
shop for 59,99 € and more

You are here: