Žena z Marsu / Najlacnejšie knihy
Žena z Marsu

Code: 33363479

Žena z Marsu

by Lucia Lackovičová, Michaela Musilová

Príbeh slovenskej vedkyne, marsonautky a astrobiologičky Michaely Musilovej od publicistky a moderátorky Lucie Lackovičovej prináša pohľad na zložitú cestu mladej ženy za svojimi snami. Kniha opisuje náročné štúdium na prestížny ... more

17.42

RRP: 24.72 €

You save 7.30 €


In stock at our supplier
Shipping in 2 days
Add to wishlist

You might also like

Give this book as a present today
  1. Order book and choose Gift Order.
  2. We will send you book gift voucher at once. You can give it out to anyone.
  3. Book will be send to donee, nothing more to care about.

Book gift voucher sampleRead more

More about Žena z Marsu

You get 43 loyalty points

Book synopsis

Príbeh slovenskej vedkyne, marsonautky a astrobiologičky Michaely Musilovej od publicistky a moderátorky Lucie Lackovičovej prináša pohľad na zložitú cestu mladej ženy za svojimi snami.

Kniha opisuje náročné štúdium na prestížnych zahraničných univerzitách, expedície a výskum, prácu pre NASA či stretnutia s mnohými inšpiratívnymi ľuďmi z celého sveta. Spoznáte zákulisie a extrémne podmienky vedeckých expedícií a simulovaných misií na Mars či Mesiac. Počas nich hrozili viaceré život ohrozujúce situácie, no ich výsledky môžu mať obrovský celosvetový význam pri osídľovaní iných planét. Michaela sa zdôverí aj s detailmi zo súkromia či prekážkami, ktoré musela v živote prekonať a ktoré ju formovali.

Kniha je tak zároveň povzbudením dievčat a žien, ktoré sa rozhodujú pre kariéru vo vedeckom svete. Súčasne však kladie mnohé otázky o diskriminácii a tvrdej konkurencii v tomto prostredí.

 

O autorkách:

Michaela Musilová je astrobiologička so zameraním na výskum života v extrémnych prostrediach. Doktorát získala na Bristolskej Univerzite (UK). Študovala a robila výskum na viacerých univerzitách po celom svete. Pracuje s NASA (USA), spolupracuje na viacerých projektoch Európskej vesmírnej agentúry (ESA) a s niekoľkými svetovými observatóriami. Zúčastnila sa desiatok simulovaných misií na Mars a Mesiac ako veliteľka posádky a vedúca výskumu pod záštitou NASA a iných medzinárodných organizácií. V súčasnosti je riaditeľkou a vedúcou misií HI-SEAS pod záštitou International MoonBase Alliance (USA). Pôsobí ako hosťujúca profesorka na FEI STU a na International Space University (Francúzsko), podpredsedníčka SOSA a je vedúcou konzultantkou pre výskum pre Mission Control Space Services Inc. (Kanada).

Lucia Lackovičová je milovníčkou literárnej a filmovej fantastiky. O literatúre tohto žánru píše už päť rokov autorskú stranu v Magazíne o knihách. Moderuje predovšetkým literárne a vedecké podujatia. Sedem rokov spoluorganizovala súťaže Martinus Cena Fantázie a Fantasy Award a pri tej príležitosti sa v roku 2015 zoznámila s Michaelou Musilovou. Aj vďaka tomu mohla o päť rokov neskôr vzniknúť táto kniha. Ako vyštudovaná politologička so zameraním na európske štúdiá citlivo vníma spoločenské dianie a je presvedčená o tom, že ukončenie súčasnej dystopie je v rukách každého jedného z nás. Venuje sa práci v mediálnej oblasti, recenzovaniu kníh, písaniu a predovšetkým dcére Ele.

Book details

17.42

Trending among others



Collection points Bratislava a 2642 dalších

Copyright ©2008-24 najlacnejsie-knihy.sk All rights reservedPrivacyCookies


Account: Log in
Všetky knihy sveta na jednom mieste. Navyše za skvelé ceny.

Shopping cart ( Empty )

For free shipping
shop for 59,99 € and more

You are here: