Zabudnuté národy starovekého sveta / Najlacnejšie knihy
Zabudnuté národy starovekého sveta

Code: 41380514

Zabudnuté národy starovekého sveta

by Philip Matyszak

Pôsobivý príbeh o presídľovaní a mocenských súbojoch, vyskladaný z roztrúsených dielikov mýtov, legiend a archeológie. Kto boli Filištínci? Ako došlo k únosu Sabiniek? Žijú ešte medzi nami Samaritáni? Kto bol kráľ Midas a ako vzni ... more

20.97

RRP: 26.24 €

You save 5.28 €


In stock at our supplier
Shipping in 3 days
Add to wishlist

You might also like

Give this book as a present today
  1. Order book and choose Gift Order.
  2. We will send you book gift voucher at once. You can give it out to anyone.
  3. Book will be send to donee, nothing more to care about.

Book gift voucher sampleRead more

More about Zabudnuté národy starovekého sveta

You get 52 loyalty points

Book synopsis

Pôsobivý príbeh o presídľovaní a mocenských súbojoch, vyskladaný z roztrúsených dielikov mýtov, legiend a archeológie. Kto boli Filištínci? Ako došlo k únosu Sabiniek? Žijú ešte medzi nami Samaritáni? Kto bol kráľ Midas a ako vznikol gordický uzol? Viete vymenovať stratené kmene Izraela? Správali sa Vandali skutočne vandalsky? Prečo Ježiš hovoril po aramejsky? Ako sa zrodilo Pyrrhovo víťazstvo?

Odpovede na tieto otázky nájdete v bohato ilustrovanej knihe plnej živých príbehov o menej známych národoch a migrujúcich kmeňoch, ktoré veľkou mierou prispeli k našej dnešnej identite. Autor vás prevedie ich dejinami od počiatkov civilizácie za čias Sargona Akkadského až po barbarské vpády na sklonku Rímskej ríše. Okrem Grékov, Rimanov či Hebrejov antických a biblických čias kládla základy našej civilizácie aj pestrá zmes iných národov. Philip Matyszak týmto kultúram a ich predstaviteľom vdychuje život a približuje čitateľovi dynamickú masu rôznorodého obyvateľstva starovekého Blízkeho východu, Stredomoria a Európy.

Autor sa vydáva na cestu za 40 zabudnutými národmi, ich veľkými víťazstvami aj prehrami a zamýšľa sa nad ich významom pre súčasnosť – či už v oblasti umenia, kultúry, alebo jazyka. Tieto erudované a pútavo písané dejiny predstavujú výborný úvod do problematiky pre moderného čitateľa. Obsahujú množstvo prekvapujúcich informácií, fascinujúcich príbehov, podrobných máp a nádherných ilustrácií artefaktov či miest.

Kniha Zabudnuté národy starovekého sveta ponúka nový pohľad na významné civilizácie, ktoré postupom času nezaslúžene upadli do zabudnutia.

Philip Matyszak má doktorát z rímskych dejín na St John’s College v Oxforde. Je autorom viacerých bestsellerov o antických civilizáciách. V slovenskom preklade vyšli jeho knihy 24 hodín v starovekom Ríme (Ancient Rome on Five Denarii a Day) a 24 hodín v starovekých Aténach (Ancient Athens on Five Drachmas a Day).

Z anglického originálu preložil Ladislav Holiš.

Book details

20.97

Trending among others



Collection points Bratislava a 2642 dalších

Copyright ©2008-24 najlacnejsie-knihy.sk All rights reservedPrivacyCookies


Account: Log in
Všetky knihy sveta na jednom mieste. Navyše za skvelé ceny.

Shopping cart ( Empty )

For free shipping
shop for 59,99 € and more

You are here: