Zabudnuté národy starovekého sveta / Najlacnejšie knihy
Zabudnuté národy starovekého sveta

Kód: 41380514

Zabudnuté národy starovekého sveta

Autor Philip Matyszak

Pôsobivý príbeh o presídľovaní a mocenských súbojoch, vyskladaný z roztrúsených dielikov mýtov, legiend a archeológie. Kto boli Filištínci? Ako došlo k únosu Sabiniek? Žijú ešte medzi nami Samaritáni? Kto bol kráľ Midas a ako vzni ... celý popis

20.50

Bežne: 25.67 €

Ušetríte 5.17 €


Skladom u dodávateľa
Odosielame do 3 dní
Pridať medzi želanie

Mohlo by sa vám tiež páčiť

Darujte túto knihu ešte dnes
  1. Objednajte knihu a vyberte Zaslať ako darček.
  2. Obratom obdržíte darovací poukaz na knihu, ktorý môžete ihneď odovzdať obdarovanému.
  3. Knihu zašleme na adresu obdarovaného, o nič sa nestaráte.

Viac informácií

Viac informácií o knihe Zabudnuté národy starovekého sveta

Nákupom získate 52 bodov

Anotácia knihy

Pôsobivý príbeh o presídľovaní a mocenských súbojoch, vyskladaný z roztrúsených dielikov mýtov, legiend a archeológie. Kto boli Filištínci? Ako došlo k únosu Sabiniek? Žijú ešte medzi nami Samaritáni? Kto bol kráľ Midas a ako vznikol gordický uzol? Viete vymenovať stratené kmene Izraela? Správali sa Vandali skutočne vandalsky? Prečo Ježiš hovoril po aramejsky? Ako sa zrodilo Pyrrhovo víťazstvo?

Odpovede na tieto otázky nájdete v bohato ilustrovanej knihe plnej živých príbehov o menej známych národoch a migrujúcich kmeňoch, ktoré veľkou mierou prispeli k našej dnešnej identite. Autor vás prevedie ich dejinami od počiatkov civilizácie za čias Sargona Akkadského až po barbarské vpády na sklonku Rímskej ríše. Okrem Grékov, Rimanov či Hebrejov antických a biblických čias kládla základy našej civilizácie aj pestrá zmes iných národov. Philip Matyszak týmto kultúram a ich predstaviteľom vdychuje život a približuje čitateľovi dynamickú masu rôznorodého obyvateľstva starovekého Blízkeho východu, Stredomoria a Európy.

Autor sa vydáva na cestu za 40 zabudnutými národmi, ich veľkými víťazstvami aj prehrami a zamýšľa sa nad ich významom pre súčasnosť – či už v oblasti umenia, kultúry, alebo jazyka. Tieto erudované a pútavo písané dejiny predstavujú výborný úvod do problematiky pre moderného čitateľa. Obsahujú množstvo prekvapujúcich informácií, fascinujúcich príbehov, podrobných máp a nádherných ilustrácií artefaktov či miest.

Kniha Zabudnuté národy starovekého sveta ponúka nový pohľad na významné civilizácie, ktoré postupom času nezaslúžene upadli do zabudnutia.

Philip Matyszak má doktorát z rímskych dejín na St John’s College v Oxforde. Je autorom viacerých bestsellerov o antických civilizáciách. V slovenskom preklade vyšli jeho knihy 24 hodín v starovekom Ríme (Ancient Rome on Five Denarii a Day) a 24 hodín v starovekých Aténach (Ancient Athens on Five Drachmas a Day).

Z anglického originálu preložil Ladislav Holiš.

Parametre knihy

20.50

Obľúbené z iného súdka



Osobný odber Bratislava a 2642 dalších

Copyright ©2008-24 najlacnejsie-knihy.sk Všetky práva vyhradenéSúkromieCookies


Môj účet: Prihlásiť sa
Všetky knihy sveta na jednom mieste. Navyše za skvelé ceny.

Nákupný košík ( prázdny )

Vyzdvihnutie v Zásielkovni
zadarmo nad 59,99 €.

Nachádzate sa: